"Jag har varit överviktig i ungefär 10 år och har prövat alla olika slags dieter, från lågfett till Atkinsmodellen. Resultatet har alltid varit en viktnedgång på kort sikt, men vikten har alltid återvänt igen. Jag hade sedan ett möte med Gunilla som föreslog att jag skulle pröva Paleo/lågkolhydratkost och fick en hel del värdefull information om hur man skulle genomföra det. Jag fick både konkreta kost- och träningsråd av henne. Resultatet blev en viktnedgång på 10 kg på 10 veckor. Jag har nu följt Gunillas råd i 8 månader och vikten är nu stabil. BMI värdet har gått ner från 28.7 till 22.6. Gunillas kunskaper om kost och även träning har gjort att jag är mer explosiv i min träning och känner mig mycket bättre. Tack Gunilla för dina extremt fina råd och att jag nu känner mig bättre.  Det har gjort mig till en helt annan människa. Jag är nu mycket piggare och alertare än tidigare.

 

Om du vill gå ner i vikt och eller ändra på din livsstil, ta råden som du får av Gunilla och följ dem!! "

Peter 49 år:

"Jag har alltid ätit nyttigt generellt sett men också sjukt onyttigt stundtals eftersom jag har hetsätit mycket. För mig har hetsätandet alltid börjat med att jag har fuskat, dvs käkat socker och sen inte kunnat sluta. Jag hörde häromdagen att avsaknad av kolhydrater gör att man ökar risken för just hetsätning vilket gjorde mig så jävla förvånad, att sluta äta kolhydrater är typ det som räddat mig. Noll sug efter socker nu och noll noll pms, kan inte riktigt ask for more. Björn, du har framförallt hjälpt mig att hålla fast vid det som jag redan visste, att jag mår så bra av en kost utan socker och spannmål. Men livet är ju lite som att åka slalom mellan sockerbjudningarna och det kan va så svårt att ta långsiktiga beslut om nån öppnar en låda från Dunkin Donuts på eftermiddagsfikat. Framförallt för att alla tycker man är tråkig och knäpp. Exakt då behöver man nån som pushar en och som kan påminna en om vad man faktiskt mår bäst av i längden, och vem fan vill inte må bra? En annan sak du hjälpt mig med förutom kolhydratsgrejen är hur olika vitamin- och mineraltillskott kan fixa olika problem jag haft. Tex har jag inte varit sjuk sedan jag började med omega 3 och D-vitamin och jag har världens  mest regelbundna menscykel tack vare zink och svinbra sömn. Vilket i sig är nog för att inte vilja ha en fking munk till kaffet!"

Maria 28 år:

"I Juni 2017 blev jag efter en hälsokontroll diagnosticerad som en typ2 diabetiker. Läkarens första råd var att jag skulle börja med diabetes tabletter dvs Metformin, den vanligaste medicinen som man får som diabetiker.  Jag fick också träffa en landstingsanställd dietist som förordade den så kallade tallriksmodellen med mycket kolhydrater och stärkelse. Jag läste in mig på diabetes och kunde inte förstå varför dietisten föreslog dessa kostråd?! Varför behandla en sockersjuk med socker?  Varför behandla en alkoholist med alkohol? I samma veva träffade jag Gunilla som rekommenderade en ketogen kost. Jag valde att följa Gunillas råd och steg för steg gick jag från en högkolhydratrik kost till en ketogen kost. Samtidigt fick jag rådet att börja med periodisk fasta. Detta resulterade att vikten rasade med 14 kg på 14 veckor och mitt blodsocker gick ner till helt normala nivåer.  Jag är oerhört tacksam för de råd och det stöd som Gunilla gav mig och att jag valde att följa hennes råd.  Jag klassas inte längre som en typ2 diabetiker"

Man 52 år: